Lortsverige

Tänk att vi ska behöva utbilda vuxna människor att de ska tvätta händerna för att inte sprida smitta. För mig är det en självklarhet att alltid tvätta händerna när jag kommer in utifrån, både hemma, borta och på jobbet. Eller efter jag varit på toaletten eller innan jag ska börja laga mat.

Vi “minns” väl Lubbes resor runt om i Sverige vilket resulterade i en uppmärksam radioserie 1938 och senare en bok med titeln Lortsverige. I radioserien och boken skildrade Lubbe Nordström problem med trångboddhet och bristande hygien. Nordström färdades genom Sverige från Skåne till Norrbotten.

Uppenbarligen har vi inte kommit längre med att förhindra sprida av smitta och öka hygienen på 72 år. I Göteborg skickas nu personalen på ett dagis på kurs för att lära sig tvätta händerna. Är det säkert de inte blandat ihop personalen med en liten 2-åring som ännu inte lärt sig?

En reaktion på ”Lortsverige”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.