Stockholms stads miljösatsning

Det var inte plogat i fredags morse när jag cyklade till jobbet, inte heller när jag cyklade hem på eftermiddagen. Inte heller imorse. Exempelvis Vasabron tjänstgör nu som snöupplag. Tog upp lappen som Gatukontoret delar ut och ringde till Gatukontorets felanmälning. Tjänstemannen i telefonen vägrade upprätta en felanmälan! “Ta bilen” var hans uppmaning!

Om inte halkbekämpningen prioriteras för cykelbanorna, innebär det att det inte heller prioriteras för gående, då vi oftast delar samma banor. Hur har de då tänkt att stockholmarna ska kunna gå till sina bilar som vi uppmanas att ta till jobbet, om inte ens trottoarer och gångbanor är plogade?

Är detta Stockholms nya miljösatsning att få färre bilar i innerstan, lägre koldioxidutsläpp och friskare stockholmare då vi uppmanas av kommunens tjänstemän att ta bilen?

Ansvariga tjänstemän och politiker är vidtalade. Fortsättning följer.

4 reaktioner på ”Stockholms stads miljösatsning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.