Tjugofyra på två dagar

I förrgår var det 30 grader kallt och idag har temperaturen stigit till -6 grader. På två dagar har det blivit 24 grader varmare. Bara sådär. Fullt normalt tycker de flesta, det är så det är på vintern.

Tänk er samma scenario på sommaren. Två dagar före midsommar är det fyra minusgrader med kyla och is på gatorna, för att sedan två dagar senare bli 24 grader varmare så det på midsommaraftonen blir 20 plusgrader! Det tycker nog de flesta vara helt otänkbart.

Men vem säger att det ska vara omöjligt med sådana väderomslag på sommaren, men de klimatförändringarna vi har skapat åt oss? Jag skulle iallafall inte bli förvånad om jag ena dagen har långkalsonger och dunjacka på mig, för att nästa dag ha kortbyxor och linne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.