Kontrasternas stad

När jag klev ut på gården imorse, åkte en traktor runt och sandade gångbanan. Varför det? Snön smälter och det rinner som ilar av smältvatten överallt. Det är inte halt. Dessutom ligger det redan ett centimeter tjockt lager med grovt grus som snart kommer och damma ihjäl några astmatiker.

En helt annan syn på verkligheten hade traktorn vid Skånegatan som åkte runt och sopade gatorna rena från grus! Även cykelbanan runt Slussen var delvis rensopad. Redan den 3:e februari. Måste vara nytt rekord.

Med dessa två kontraster kanske jag i eftermiddag får se en traktor som åker runt och klipper gräsmattorna.

2 reaktioner på ”Kontrasternas stad”

  1. Jag ösnkar att dom sandade i Sköndal för även om det rinner och smälter om dagarna så är det blankis på trottoarerna när jag går till bilen halv sju om mornarna. Skicka grusbilen dit. Vi saknar grus.

  2. Vi har överskott på grus, bara komma och sopa upp.

    Grusbilsgubben sa själv att de fått fallolyckor på rullgruset för att de grusat för mycket. Men från det påståendet till att förstå att det då inte behöver grusas mer, var nog för mycket för hans begåvning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.