Lågtryck

Av ren stônihet negligerad jag min kunskap, att något lägre tryck i däcken ger bättre fäste. Men i måndags så tog jag mitt förnuft till fånga och luftade däcken från fyra fem bar ned till två bar. Lågtrycker gjorde verkligen skillnad i snömodden, styrförmågan ökade avsevärt. Men myntets baksida är att det blev oerhört tungtrampat med bara två bar i däcken. På väg hem igår efter nittio minuters spinning var det knappt jag orkade uppför Skanstullsbron. Visst, fäste hade jag, men ingen fart. Hemkommen pumpade jag upp högtryck i bakdäcket till cirka fyra och en halv bar. Framdäcket fick behålla sina två bar. Det blev genast lättare att cykla till jobbet imorse, samtidigt som styrförmågan bibehölls. Men det misslyckade experimentet med lågtryck några dagar har gjort mig oerhört schleten. Det är bara lågtryck kvar i mina ben när jag motvilligt bar upp cykeln när jag kom hem idag. Nu önskar jag lite högtryck i mina ben samt högtrycksväder till helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.