Rörmokaren

Ända sedan julen i Åre med element som gjorde luften torr, har jag hostat upp små slemklumpar från halsen. Inte alls trevligt. Får ofta frågan om jag röker eller rökt. Det enkla svaret är nej, jag har aldrig rökt, mer än någon enstaka cigg när jag var 15. Däremot har jag rökt passivt en massa under åren. Först var det både mamma och pappa som rökte hemma. Sen en syster. Sen var det alla krogbesök, men de tio sista åren innan rökförbudet slutade jag i princip att gå på lokal. Mådde helt enkelt för dåligt efteråt. Kläderna luktade pyton, blev täppt i näsan och dagen efter blödde jag alltid näsblod. Såg ingen direkt glädje i det hela.

Om en vecka ska jag testa mig för utröna om jag har astma. Ansträngningsastma. Det vore bra och få det utrett. När läkaren bestämde att vi skulle testa, sa han jag skulle ta bricanyl mer regelbundet före träning. Och lite bättre är det när jag anstränger mig. Får inte lika mycket hostattacker. När det är som värst är jag på väg att hämta diskborsten och köra ner i halsen för att rensa på skit som fastnat där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.