Det som göms i tö ligger kvar till nästa vinter

Turisterna måste tro att Sverige är ett fattigt land, som inte har råd att asfaltera sina gator och vägar, utan har grusvägar inne i huvudstaden. Det ligger ett centimeter tjockt lager av grus överallt, som om det gör någon nytta på asfalten mer än att dammet dödar några tusen människor per år. För där kommer det ligga i ungefär tre månader till. Jo, det ska vara färdigsopat till förste maj i innerstan och den femtonde i förorten. Men i praktiken är de klara till midsommar. Ungefär då, två veckor efter Vätternrundan, kan vi börja använda cykelbanorna till fullo igen med våra landsvägscyklar med smala däck, om vi inte vill ha punktering hela tiden. Landsvägscykel? Äsch, det hörs ju på namnet att det inte är en cykelbanecykel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.