Morgonens dofter

I trapphuset möttes jag av lukten av bäbis. Grannarna snett nedtill har en liten en, och det kommer bäbislukter från deras lägenhet. En blandning av blöjor, våtservetter, salvor och nytvättat barn. Känns som det bara var igår det var samma lukt hemma, men det är ju evigheter sen egentligen. Han är ju inte något barn längre, utan en lång oklippt vuxen.

Resan vidare mot stan var kantad av lukter. I Sandsborg möttes jag av nykokt gröt och vid Globen av nytvättade lakan. Södermalm luktade ingenting, där råder som vanligt kaos, djungelns lag och färgblindhet. Damer som annars kör mot rött, stannar för grönt och blockerar trafiken. Väl på kontoret doftar det nymalet kaffe. Tar en kopp till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.