Barn på nytt

Ledbuss från Uppsala (!) till Norrköping för studiebesök på spårvägen i Norrköping. Efter en genomgång av lite nyheter, så var det dags för att köra spårvagn. Vi delade upp oss i fem grupper på fem olika vagnar. Jag valde en gammal M67, en pedalvagn för det har jag aldrig kört. Så åkte vi iväg i ur vagnhallen. Varannan åt höger och varannan åt vänster. Efter en timma möttes vi alla fem vid Norr Tull. Vilken syn det måste ha varit. Nästan samtidigt rullar vi in i slingan, ut stiger en massa människor och byter vagnar, så åker vi iväg igen. V ville inte köra, trots att hon fick. Även om hon inte har varken körkort eller spårvagnsförarutbildning. Hjälpte inte att jag och de andra tjatade. Suck… Jag fick köra en M67:a och gamla vagn 16 med vevkontroller. Men det gick inte så bra, var länge sen jag körde gammelvagn. Lyckades ibland få i en fartkontakt, när handbromsen var åtdragen. Hm…inte bra. Men det var kul. Vi fick diplom. Vi var alla som små barn…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.