Pisslön

Så äntligen fick man en löneförhöjning efter 2 år. Nu skulle vi minsann får “marknadsanpassade” löner. Förväntningarna var stora. Hade inte bara väntat på höjning för “förändrade arbetsuppgifter” utan även för “större ansvar och befogenheter”. Men det blev som den där sketchen; det bidde en fingeborg. Ett stort hån blev det, en ren förolämpning. Nån retroaktiv lön fick man inte heller. Den nya gäller från den 1 april. Hade jag däremot sagt upp mig för ett år sedan, och sökt utifrån, då hade jag fått flera tusen mer i månaden. I begynnelselön! Marknadsanpassning! Bah… ett dåligt aprilskämt? Tror inte det. En ren jävla förolämpning. Sånt ska man inte tåla helt enkelt. Man behandlar inte folk hur som helst, även om de “bara” är anställda. Men det ligger väl i linje med den nedvärderande och allmänt förolämpande ledarstilen som används. Är det så här man premierar åtta års anställning, genom att ge nyanställda högre lön? Jag betackar mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.