Privatliv

Många anser att det är förnedrande med porr och erotik. Så länge alla inblandade är med på det, ser jag ingen förnedring i det. De som köper tidningarna och ser filmerna gör väl det av egen fri vilja? Värre förnedring är det väl när folks privatliv hängs ut i massmedia. Varenda liten detalj i en persons liv hängs ut till allmänt beskådande, som om det vore en cirkus. “Och nu mina damer och herrar, ska vi se hur NN misslyckas med sitt liv. Får jag be om största möjliga tystnad?”. Kan inte massmedia visa lite respekt? Har den goda journalistiken fått ge vika för mammons krav på lösnummerförsäljning?

Verkar vara någon slags sjuka bland en del människor, att nagelfara och dissekera andras privatliv. De bara älskar att få suga ut så mycket must som möjligt ur andra människor. Har de ingen som helst respekt för andra människor, att de vill ha sitt privatliv ifred? Har de ingen som helst empati för hur andra mår? Måste vara den stora svenska egoismen som genomsyrar allt. Där jaget är viktigare än andra människors välbefinnande, där det är tillåtet att vandra över lik för att själv förskaffa sig position i livet. På andras bekostnad.

Det är skrämmande hur denna socialiseringen av andras privatliv har fortskridit. Hur kan man överhuvudtaget få den sjuka idén att anse att andras privatliv är allmängods och tillhör andra i god socialistisk anda? Massmedia och människor anser sig helt enkelt ha den rätten att snoka i andras liv. De blir förbannade om de inte får reda på allt om någon. Trycker upp dem mot väggen och kräver svar. Vad är det för ett jävla sätt! Denna socialisering som skett i solidaritetens namn har ju helt enkelt gjort folk till livegna. De har inte längre rätt att leva sitt egna liv som de själva anser sig vilja leva. Regeringen och myndigheterna anser sig tydligen vara mer förskaffade att avgöra hur vi ska leva vårt eget liv. Detta socialistiska människoförnedrande synsätt har sedan anammats av det “solidariska och demokratiska” folket, som också anser sig vara någon slags överförmyndare över sina medmänniskor.

Jag börjar bli trött att inte få leva mitt eget liv. Att andra hela tiden ska tala om för mig vad jag ska göra med mitt liv. Får till och med anvisningar om vem jag får träffa, vad vi får göra tillsammans och när vi skall göra detta. Den här socialiseringen av människors privatliv måste ta slut. Mitt privatliv är min “egendom”, den förvaltar jag och bestämmer över. Så ge helt enkelt fan i mitt liv, lär er visa respekt för andra människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.