Stôni jävel

Jag är en stôni jävel. Ger mig inte i första taget. Skulle jag mot all förmodan ge upp, så är det endast fullständig kapitulation som gäller.

Vet inte varför jag skulle börja pilla, det har ju fungerat bra hittills. Men imorse fick jag för mig att öppna några portar i brandväggen. Trodde det skulle fungera bättre än bra. Istället blev det tvärtom. Nätverket slutade fungera helt och totalt. Bootade om alla burkar och datorer utan resultat. Resetade brandväggen och fick sätta mig och grundkonfa om den. Smart att försöka notera inställningarna efter reseten.

Till slut fungerade det, men färre öppna portar än innan. Men då började mjukvarubrandväggen skrika om att någon vill in genom specifika portar. Det var fildelningsprogrammet som triggat igång besökarna. Efter 30 klick på ok att godkänna alla besök, funderade jag på om jag kan byta allt mot en kulram istället?

Boota om allt och reseta allt igen. Suck… Efter en timme så fungerade det utan gnäll och gnöl från ditt och datt.

Dagens lärdom som upprepats förr:

  1. rör inte det som fungerar!
  2. och gör det absolut inte på morgonen när jag ska till jobbet

Den stôniga jäveln som inte ger sig kom senare än avsett till jobbet. Tur jag har flex.

* stôni, värmländska för enveten

En reaktion på ”Stôni jävel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.