Tagen i duschen

Imorse när jag duschade på jobbet efter pendlarcykelturen, så bara kom det. Rakt in i skallen kom den och tog mig. Jag var någonstans mellan att tvåla in ryggen och huvudet när det kom. När jag sedan sköljde av mig var den klar, bara att skriva ned den. Fick väldigt bråttom att duscha klart, torka mig och klä på mig, för att hinna skriva ned den innan den lämnade mig igen.

Jag hann.

Jag tror det är nästan fyra år sen jag skrev en dikt senast. Innan dess fyra år ytterligare. Ett tag skrev jag flera i veckan, men efter flytten till Storastaden bara slutade de komma till mig. Vet inte var de tog vägen. Kanske Storastadens puls och nerv inte tillät mig reflektera och betrakta. Nånting tillät dom inte komma in i mig, inte släppte in dom.

Så imorse blev jag tagen i duschen. Det var skönt.

2 reaktioner på ”Tagen i duschen”

  1. Mendå!!! Du har en blogg, då är det bara att publicera den. Smacka upp den bara!

    Tihi, gudarnas betraktelser var ju en ödmjuk titel på en blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.