Glöm inte brevlådan

Till frukost vill jag förutom gröten och kaffet, läsa min Dagens Nyheter. Har inte tidningen kommit när det är frukostdags, blir det en konstig frukost. Sitter då och läser innehållsförteckningen på frukostmatsförpackningarna istället. Jag bara måste läsa något när jag äter frukost.

Tidningen har jag därför eftersänt till Malmköping så jag får min morgontidningen även här. I adressändringen finns tillägget “brevlåda saknas, lägg tidningen på lastbryggan“. Det fungerade fint förra året, men iår verkar det inte som tidningsbudet vet vad en lastbrygga är, då denne har lagt tidningen på ett bord varje morgon. Helt ok för mig, utom de dagarna det regnat och jag fått en genomblöt oläsbar tidning. Inte så smart av budet.

Meningen var att jag skulle sätta upp brevlådan när jag kom på midsommaraftonen. Inte bara för min skull, utan för andras som också vill eftersända sin tidning och sin post. Men av olika skäl har det inte blivit av. Men igår började några av juniorerna tjata på mig “glöm inte brevlådan“, så jag letade upp den och tog den under armen. Vet inte riktigt hur det gick till, men av någon anledning la jag ifrån mig den på ett bord igår kväll. Där blev den liggandes tills jag idag ånyo tog den under armen och knallade omkring med den en stund. Kände mig skitviktigt, som att brevlådans existens var köpingens viktigaste sak.

Efter många om och men sitter den nu uppe på stationshusets gavel, nära den där lastbryggan. Nu borde väl tidningsbudet se den och förstå att tidningen ska ligga däri? Det tog en vecka att skruva i två skruvar, så jag kommer iallafall inte glömma brevlådan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.