Måsjävlar!

Klockan halv fem börjar dom, måsjävlarna. Skränar och skriker. Förstår inte vad de är ute efter. Det är ändå några kilometer till närmsta havsvik. Jag vaknar iallafall och kan omöjligt somna om. Försöker länge men det är en orättvis kamp, de är så många fler än mig.

När jag väl kapitulerat och stigit upp, tagit tidningen och satt mig vid köksbordet lyssnar jag. Det är tyst. Inget hörs. Inte en jävla måsjävel som skriker och skränar. Är de nöjda nu, när de fått mig klarvaken klockan fem? Och var har de tagit vägen, har de dragit vidare till nästa stadsdel för att jävlas där? Måsjävlar!

Köpes: hagelbössa för fågeljakt.

En reaktion på ”Måsjävlar!”

 1. Tyvärr har jag ingen hagelbössa till salu, har aldrig hållt i ett vapen och kommer aldrig göra det.
  Så måsen/arna är kvar?
  Kan du inte sätta upp en stor jävla fågel på balkongen, då kanske han inte vågar komma i närheten av din lya….
  Vaknade 05:45 nu i morse av att Tindra tyckte det var dax att gå upp, så nu är vi färdigkäkade och påklädda.
  Kanske man ska slänga upp henne där bak och stilla rulla genom söderorten och ta ett bad i Söderbyjön eller Järlasjön innan alla andra käkat sin frukost.

  /STEFAN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.