Någon hemma?

Knack knack knack. Vaknar av att det knackar. Näe, det är inte på dörren… för trött för att tänka klart… Knack knack knak. Var knackar det? Är det i skallen det knackar, det var ju rätt tufft igår?

Det är hackspetten som sitter å knackar på den döda tallen utanför. Han är förlåten, hellre en utdöende hackspett som väcker mig, än ett gäng testosteronstinna måsar som skränar. Det är ett lågt och dovt ljud så det stör inte alls. Men det är inte bara därför jag vaknar. Det är varmt i sovrummet. Det hjälper inte att jag sover naken utan täcke. Det är för varmt.

Skulle gå ut på toaletten och när jag reste mig ur sängen kom den. Smärtan. Det gjorde ont i hela kroppen. Det värkte i varenda led och muskel, och det tog emot att röra sig. Såg mig själv i spegeln och ögonen var rödsprängda. Känns som nån hällt ett grustag i dom. Kan pilla ut hur mycket gegga som helst ur ögonvrån. Hostar gör jag också, tror jag fått stendammslunga. Och huvudet känns alldeles mosig. Verkar som det var fest igår…

Jo, det var en annorlunda fest igår med 65 km måntinbajk i 27 grader! Det var fruktansvärt dammigt, det kröp in i näsan, lungorna, ögonen, överallt. Alla var efteråt svarta i nyllet av allt damm. Trodde ett tag i värmeyran att jag cyklat för långt och hamnat i Afrika.

Har svårt att skriva det här, allt blir felstavat, bokstäverna kommer i helt fel ordning. Verkar inte ha hjärnan med mig alls. Huvudet känns som en medicinboll, tung och ohanterlig. Knack knack knack, hallå! Är det någon hemma?

5 reaktioner på ”Någon hemma?”

  1. Bor man på landet vaknar man på sin höjd av försiktigt kvittrande fåglar. Känner man sedan för att somna om fungerar kvittrandet som trevlig bakgrundsmusik, nästan sövande.

    Med andra ord bor på fel ställe.

  2. Du missar poängen. Det är mer fåglar, rådjur å natur här, än vad det är på “landet”.

    Sen finns det mötesspår om man är enkelspårig. För tt komma förbi varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.