Trängselfritt

Rätt så skönt ändå faktiskt, att vakna tidigt. Det är så lugnt och tyst överallt. Förutom de skränande måsarna. Sen att jag nästan slösar bort två timmar på morgonen på just ingenting är väl lite onödigt. Men det blir iallafall en mjukstart på dagen.

Jag vaknar alltså klockan fem nästan varje morgon nu på sommaren. Även om jag lägger mig så sent som runt elvatiden, så vaknar jag tidigt. På vintern är det hopplöst att vakna före sju, men det gör inget. Jag har flex.

Sedan sex år tillbaka använder jag inte väckarklockan. Utan jag låter kroppen själv avgöra när det är dags att vakna och stiga upp. Och det funkar riktigt bra. Jag mår mycket bättre av att låta kroppen bestämma uppvakningstidpunkt, än att klockan väcker mig mitt i en djupsömn. För då vaknar jag inte på hela dagen.

Det är så fridfullt att komma iväg runt sju på morgonen. Inte så mycket trafik, varken av bilar cyklister eller gående. Inga hopplösa söndagscyklister som inte vet var de är, var de ska eller vet någonting om vett eller trafikregler. Det är trängselfritt på cykelbanorna klockan sju på morgonen. Bara dra på!

En reaktion på ”Trängselfritt”

  1. Jag hade inte trängselfritt i går när jag körde mina 13.88 km till jobbet. Ändå rullade jag in på rekordtid, 25.25 min trots full pendelhets in mot stan. Jag hade tur med trafikljusen och medtrafikanterna och körde bara mot rött en gång vid Schenker i Lunda.

    När jag känner att det går bra (fort) till jobbet faller jag in i ett gammalt minne från ungdoms-SM 1984 i Bergeforsen då jag tävlade i skidåkning. Jag kan komma på mig själv att jag hör farsan skrika: 27 sekunder efter Niklas och långt ner till 3:an. KÖÖÖÖÖÖR! Niklas är Jonsson, 3:a på OS 5-milen i Nagano 1998 och numera expertkomentator på SVT.

    I går stod farsan och skrek på rakan mellan Spånga centrum och Solvalla. Jag växlade upp, ökade farten och tog igen några av sekundrarna jag låg efter……

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.