Värmande omslag

Sist min syster satt vid mitt frukostbord grimaserade hon.
– Vad är det, frågade jag?
– Det är så äckligt, svarade hon och såg riktigt äcklad ut.
– Men varför äter du det då?
– Det är det enda jag kan hålla mig mätt på fram till lunch, svarade hon och lassade in ytterligare en sked havregrynsgröt.

Jag äter havregrynsgröt varje morgon. Det värmer så skönt, lägger sig som ett varmt omslag runt magen och jag håller mig mätt länge. Det värmande omslaget gör mig lugn och trygg vilket håller i sig länge under dagen. Precis som mättnadskänslan. Och de hänger ihop de där två, mättnadskänslan och lugnet. Får jag inte gröt till frukost utan måste hålla till godo med bara mackor, eller hu hemska tanke, sockerflingor, så infinner sig inte lugnet på samma sätt. Jag blir lättare orolig och lite uppåtjagad. Kanske inte så konstigt om man trycker i sig socker till frukost.

Sedan i söndagskväll har jag samma sköna känsla runt bröstet. Ett varmt omslag har lagt sig runt bröstet och håller mig lugn och trygg. Ingen oro kan tränga igenom den tjocka väggen av varmt omslag. Jag känner mig helt enkelt emotionellt mätt. För i söndagskväll fick jag en stor portion emotionell gröt. Portionen var så stor att den iallafall kommer att hålla i sig långt över midsommar.

Gröt är da shit! För båda kropp och själ.

2 reaktioner på ”Värmande omslag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.