Vem är nördigast?

Elin är på Färöarna men tar sig tid att chatta med mig. Hon kallar mig för nörd! En spårvagnsnörd. Ja, en sen då! Jag gillar spårvagnar, dess infrastruktur och del av stadsbebyggelsen.

Klonen och jag ska åka till Paris en vecka i juli. Vi ska njuta av stadens nöjen. Dricka espresso och cappuccino hela dagarna, spotta från Eiffelltornet, besöka alla berömda platser. Men framförallt ska vi åka de fyra spårvägslinjerna och fjorton metrolinjerna. Nördigt? Jajemensan! Och det är vi stolta över!

Själv har alltså Elin flugit till Färöarna för en vecka. Bara för att hänga i hamnarna och dräggla över maskätna skeppsvrak. Snacka om nörd! Man kan ju undra. Vem är egentligen nördigast?

3 reaktioner på ”Vem är nördigast?”

  1. Det är stor skillnad på orden nörd och tönt. Fast många nördar är även töntar och det drar nördstämpeln lite i smutsen, men nörd är en komplimang i min bok.

    Engelskan förvirrar saken ytterligare då nerd = tönt och geek = nörd. Men skillnaden mellan nerd och geek är tydligare än de svenska ditona.

  2. Och med det vill du ha sagt att jag är en… ? ;~)

    Håller med. Försök till definition: tönt är en nörd som är så nördig att han inte gör annat än nördar in sig på sin nördighet. En nörd har distans till sin nördighet och kan mellanåt vara totalt normal och onördig och göra fullständigt normala saker. (duger det?)

  3. Nördigast? Du! När jag firar midsommar på en båt är det för att tjänar pengar, när du firar midsommar i en spårvagn ä det för att göra av med dem! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.