(O)nödiga produkter

Det finns mycket egendomliga födoämnen på marknaden. En del av ganska självklara orsaker, andra mer skumma skäl. Alkoholfritt vin har funnits länge. Inget konstigt i det kanske. Det finns flera skäl till att dricka alkoholfritt, som religiösa, medicinska eller andra skäl. Med dagens teknik har de lyckats få vin där smaken inte försvinner med alkoholen. Fettfritt smör låter dock för mig som en onödig produkt. Varför ska man annars ha smör, om man inte är ute efter fettet? En annan produkt som för mig är en stor gåta varför den finns är koffeinfritt kaffe. Jisses! Varför dricker man överhuvudtaget kaffe om det inte innehåller koffein? Jag förstår inte vitsen med det.

När jag ska dricka min absint får jag lite problem. Då socker är bannlyst i mitt hem, kan jag inte dricka absinten på traditionellt vis. Alltså där man lägger en sockerbit på en absintsked ovanpå ett glas med absint, och sedan häller iskallt vatten på sockerbiten så den sakta upplöses ned i glaset. Det är då jag kommer på behovet av en produkt som inte finns. Sockerfria sockerbitar!

4 reaktioner på ”(O)nödiga produkter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.