Ånger över ogjordhet

Hur många gånger har jag ångrat saker jag verkligen gjort? Inte så många. Och hur många gånger har jag ångrat saker som jag aldrig vågat göra? Det är många det.

Det är lättare att låta bli att göra saker, än att våga sig på. Jag är för feg, feg för ett nej, rädd för ett misslyckande. Sen går jag i livet och undrar, hur hade det gått om jag vågat, varför frågade jag inte, varför provade jag inte? Hur hade det gått?

Man måste våga prova söka det där jobbet, stöta på den där tjejen, våga ringa det där obehagliga samtalet, våga träffa den där personen. Det kan inte bli värre än ett nej. Det kan bara i värsta fall gå åt helvete. Allt annat är en bonus. Dagen efter är det iallafall glömt, det är över, och man kan gå vidare.

Det är oftare jag ångrar saker jag inte gjort, än saker jag verkligen gjort. Massor av ånger över ogjorda saker.

5 reaktioner på ”Ånger över ogjordhet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.