Turistvänliga i överkant

Jag kan ingen franska, bara några enstaka ord om jag läser. Men det gör inget, fransmännen gör allt för att vara turistvänliga. Frågar jag om de talar engelska, svara de utan undantag “Yes“, ibland med tillägget “little“. Lysande! Sen svarar de iallafall allt på franska. Betyder det där “yes, little” att det var just bara det de kan på engelska?

En reaktion på ”Turistvänliga i överkant”

  1. Jag hörde en radiopratare i förrgår som berättade om en Parisresa.

    ….Bilen gick sönder och han fick gå låååångt till en nödtelefon där han ringde en bärgare. Bärgarkillen kom, lyssnade på killen som förklarade problemet på engelska. Bärgarkillen svarade kallt: -Här i Frankrike pratar vi franska! Sen åkte han….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.