Växelproblem

Tunnelbanan går 15 meter från mitt sovrumsfönster. Det passerar ett tåg i vardera riktningen var tionde minut mellan klockan 5 och 1. Det var bara den första kvällen när jag hade flyttat hit, som jag stördes av dom. Nu märker jag bara av dom när de inte går i tid eller inte alls.

Eller som inatt. När det skall utföras arbete på de övergångsväxlar som ligger en bit bort. Tydligen slits de växlarna väldigt mycket, fastän de används lite då tågen går mest rakt igenom. Banfolket körde igång ett dieselaggregat, troligen för svetsning. Bullrigt var det, så efter en stund kunde jag inte sova längre. Och jag som behöver sova! Jag har till och med ställt väckarklockan den här gången, för sju ska vi upp för att flyga till Paris lite senare. Men somna om gick ju inte i detta bullret.

Då uppstår ett dilemma. Ska jag använda öronproppar för att kunna sova, men då inte höra väckarklockan? Eller låta bli öronpropparna, men då inte kunna somna om och då komma fram till Paris astrött?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.