Enehanda fattningsförmåga

Verkar som jag klarar det mesta med en hand, som att borsta tänderna, tvätta mig (om man bortser från att vänsterarmen bli oren), klä på mig, göra espresso, koka gröt och äta densamma. Är även fullt kapabel att äta lagad mat på lokal. Jag till och med lyckades fylla två tvättmaskiner, torktumla kläderna efteråt och hänga upp dom på torkställningen med bara vänsterhanden.

På dagens besök hos sjukgymnasten fick jag tillsägelse att inte använda högerarmen till nånting alls överhuvudtaget på en vecka. Vilket innebär att jag bli hemma från jobbet en vecka till. Men nu får jag lite hushållspraktiska problem. Jag behöver diska. Idag! Och för det behöver jag verkligen två händer.

Ingen kompis kan hjälpa mig, och hur kul är det, att diska någon annans disk? Provade att ringa socialtjänsten, men det var så byråkratiskt. Först måste de göra hembesök, sen en utredning, sen ta ett beslut. Hembesöket kunde de göra tidigast nu på måndag. Sen ska då byråkratin ha sin gång. Jag lär väl få hjälp från dom när jag är fullt återställd i oktober.

Provade att ringa några privata hemtjänstserviceföretag, bland annat ett som finns i mina kvarter. Jag är villig att betala, bara jag får det diskat idag. Men ingen kunde komma redan idag. Trodde privata företag ville tjäna pengar. Så fel jag hade.

Imorgon bitti åker jag till min Elin. Därför kan jag inte beställa diskning imorgon. Så när jag kommer hem på söndag lär jag väl mötas av ett morrande monster i diskbaljan.

En reaktion på ”Enehanda fattningsförmåga”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.