Bra och dåliga vita saker

Vitt är opraktiskt! Vit är en hopplös färg. Vita saker blir så fort skitiga.

Som kläder. Räcker att jag tar på mig dom så blir de solkiga eller skitiga direkt. Sen ska vi inte tala om hur det är när man är utomhus. Skitigt direkt. Helt hopplöst. Och hur tvättar man vita kläder, så de fortfarande är vita? Jo, med massa blekmedel, och hur nyttigt är det för vår jord? Näe, jag kör med svarta kläder. Mycket praktiskt när man är ute, blir inte smutsiga och håller sig fräscha länge. Tvätta svarta kläder är en fröjd, in med allt i samma maskin så blir det rent. Ingen rädsla för att det ska bli missfärgat.

Vita saker är också opraktiska. Som vita strömbrytare. Vet inte hur ofta jag fått stå och skura ljuskontakterna efter att jag tallat på dom med oljiga cykelmekarhänder. Min landsvägscykel är också vit, eller var det de första fem minutrarna efter att jag lämnat affären med den. Vissa fläckar går inte att tvätta bort, de har helt enkelt trängt in i den vita färgen. Har försökt med det mesta, snart gnuggar jag väl bort lacken. Varför köpte jag en vit cykel för?

Nej, vita saker är opraktiska. Undviker vita saker i det längsta. Helst ska de vara svarta. Jag strävar efter att ha svarta kläder och svarta saker. Då behöver jag aldrig tänka på färgmatchning eller vara rädd för att det skär sig. Allt passar ihop i det oändliga, utan bekymmer. Varför krångla till det, när det svarta gör det enklare?

Sen förra söndagen har jag inte druckit en enda droppe alkohol. Det är nog rekord i att hållit mig borta från rusdrycker så länge. Har alltid tagit mig en liten fredagsvirre, eller ett glas vin till maten på helgerna eller på kvällen. Och nu under sommaren har det inte gått en en enda dag utan att jag intagit starka drycker i någon form. Är det sommar så är det! Luxationen har medfört att det varit så jävla tråkigt att vara hemma i två veckor utan att få cykla, eller kunna promenera utan värk. Gôrtôlit! Tyvärr har jag roat mig med whisky och vin istället. Ja, jag vet. Men så förra söndagen tog jag mitt sista glas på en hel vecka. Idag är det alltså den sjunde dagen i rad utan alkohol. Jag har tagit mig en hel vit vecka. Ska se om jag klarar en vit vecka till i rad. Det är väl det enda vita som är bra, vita veckor.

3 reaktioner på ”Bra och dåliga vita saker”

  1. Som den husfar jag är rekomenderar jag dig att använda galltvål. En ren naturprodukt som tar bort det mesta, även på vita kläder.

    Lycka till med ditt fläckria liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.