Omedveten träff med syrran

Igår satt jag på Fåfängan och filosoferade över livet och skrev mina haiukun. Spanade ut över Saltsjöns inlopp där det passerade en del båtar och jag fotograferade några. Bland annat kom Ålandsbåten Birger Jarl in och jag tog bilden på mig med båten i bakgrunden. Vad jag inte visste då, men vet det nu efter att jag pratat med syrran på morgonen, är att jag lyckades fånga henne på bild! Hon åkte med Birger Jarl på just den turen. Vilka underliga vägar som livet tar ibland. Syrran och jag var alltså bara några hundra meter från varandra, helt ovetandes.

Den där båten, Birger Jarl, ska man akta sig för. Den är inte hälsosam. För några år sen åkte jag med den och det var inte många drinkar jag drack då, men jag blev skitdålig och kräktes som en hamster. Nej, det var inte sjösjuka, jag blir aldrig sjösjuk. Dagen efter åt jag ingenting, låg bara i hytten och längtade hem. Precis så mår syrran nu. Hon ligger hemma och är bakfull och illamående. Hon låg i hytten hela hemresan igår. Så det är nåt med den båten som gör att vi blir sjuka. Undvik den båten, där är ohälsosam. Jag ska aldrig mer åka med den iallfall.

2 reaktioner på ”Omedveten träff med syrran”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.