En vanlig måndagsmorgon i storstan

Efter en helg i barndomstaden, är jag åter i den såkallade verkliga civilisationen. Det är måndag morgon och jag kom ut på den överfulla plattformen. Ur högtalaren hörde jag meddelandet från trafikledningscentralen:

– (mummel) gröna linjen (mummel mummel) Farsta strand (mummel mummel) Gullmarsplan (mummel mummel) Hagsätra

SL var lika informativa som vanligt. Kändes som början på en vanlig måndagsmorgon i storstan. Stopp i trafiken och en informatör som inte kunde prata ordentligt.

Efter en stund kom ett tåg, men vi fick gå av efter tre stationer för att byta tåg. Men det tåget var redan överfullt. Det går inte att få in passagerare från två tåg i ett enda tåg. Så jag promenerade till Gullmarsplan och tog fyrans buss. När bussen var full och det stod lika mycket folk kvar på utsidan, så hände ingenting. Först efter tio minuter stängde föraren dörrarna och körde. Eller kröp fram kanske jag ska säga. Som en vanlig måndagsmorgon i storstan.

Kom 45 minuter försent till naprapaten. Men det gjorde inget, hon var lika sen hon också. Som en vanlig måndagsmorgon i storstan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.