Sexhundra fel på sex mil

Det var en bra idé när jag klockan åtta på morgonen cyklade till Södra station. Det var halt efter att det i går hade regnat och det sedan frusit på inatt. Men det var inte alls en bra idé på Upplandsledens stigar. Dubbdäck ger iochförsig bra fäste på asfaltvägar, men ger noll fäste på stigarna med sina stenar och bergshällar. Många av stigarna går efter Mälarens vattenbryn, och det var mycket rotigt och stenigt. Dubbarna gjorde att jag halkade runt värre än vad jag hade gjort utan dubbar. Så det var helt fel val att ha dubbdäck med totalt 600 dubbar på de sex milen av Upplandsleden som vi körde från Barkarby till Rosersberg via Kallhäll.

De 595 dubbar som fanns kvar på hemfärden från Södra station på eftermiddagen, var åter en bra idé. Någonstans därute på de Uppländska stigarna, ligger fem dubb övergivna. Det är inte alltid man gör kloka val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.