Varför det heter lingonalmanacka

Ny almanackor har inhandlats och det får mig att tänka på varför det heter lingonalmanacka. Många tror att lingonalmanackan heter så för att den är dekorerad med lingonris runt om. Men det är fel. Den heter så för att morsan och syrran skrev upp sina mensveckor på den när jag var liten. Redan då innan jag själv var i puberteten, lärde jag mig att hålla koll mina kvinnors mensperioder. Det är helt enkelt nödvändigt i ren självbevarelsedrift att veta när det är läge att ligga lågt.

7 reaktioner på ”Varför det heter lingonalmanacka”

  1. I katalogen på jobbet heter almanackan kort&gott Lingonris stor alternativt Lingonris liten…
    Lingonveckan däremot behöver inte skrivas upp, den brukar märkas med rejäl förvarning :-/

  2. Äh lägg ägg. Eftersom jag är tjej har jag ju haft sån där lingonvecka i många år, men har aldrig varit sur och grinig varken innan eller under själva veckan. Jag tycker det bara är snack. Så det så. (haha..eller så har jag pms just nu eftersom jag gnäller på det här grabbiga) 🙂

  3. Hanna, alla är olika. Jag har återgett mina erfarenheter. Men jag har träffat din lugna fina art men även då motsatsen med rena monster. Tänker inte gå in på det här, men kan nämna ordet överlevnadsinstinkt, och då skämtar jag verkligen inte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.