Alltid någon som har det värre

Det är lätt att bli ömklig när såren inte vill läka så fort som jag vill. Då känns det som det är mest synd om mig i hela världen. Men det finns alltid de som har det värre, fick jag erfara idag. Som kvinnan som just skulle flytta in i en ny bostad, vilken brann upp bara några dagar innan inflyttningen. Nu är hon bostadslös, för den andra hade hon ju sagt upp. Hur hemskt är inte det?

Eller som på spinningen. Tyst kämpar jag med cyklarna som är för långa för min kropp, så jag får ha sadeln så långt fram det går. Ändå sitter jag långt fram på den och känner mig lätt penetrerad av sadelspetsen. Sadeln ja, den är ett eget kapitel i bedrövelsen. De är alldeles för mjuka så de ädla delarna pallar max en timme, trots att jag har cykelbyxor. Men så idag knatade det in en liten dvärg och klättrade upp på en cykel. Jag hann inte fundera länge på hur han som är så kort skulle fixa de stora cyklarna. Han stod helt enkelt upp hela passet och trampade på.

Det är nog dags att jag omvärderar mitt eget lidande.

2 reaktioner på ”Alltid någon som har det värre”

  1. Men det kan vara svårt också, att alltid jämföra med någon annan. Ibland liksom måste man få må dåligt över sin egen situation trots att folk alltid har det sämre. Jag tyckte till exempel jäkligt synd om mig själv idag när nyckeln fastade i porten och jag fick stå där i 30 min och vänta på hjälp trots att jag frös och var kissnödig. Eller när inte bilen funkade i söndags 🙂

  2. Jag håller mig till spinningsadlar, dom kan inte passa någon och varför är dom tvångsmässigt lutande framåt med ca 10 grader så man får sitta och hålla mot hela passet ? Av alla olika platser jag har kört spinning på under vintrarna har ingen haft tillfredställande ventilation, hur är det möjligt igentligen -vill dom inte att folka ska köra spinning alls ? T

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.