Sakna empatisk förmåga

Fick idag veta att jag saknar empati. Och att jag dessutom är en misslyckad polis. Jajemensan! Det var när jag påpekade för kvinnan som satte sig bredvid mig med sin hund i tunnelbanan, att det var en hundfri avdelning hon satt sig i, som jag fick veta det. Hon var minsann också allergisk mot hundar, men hade tagit en allergitablett, så det gjorde ju inget att hunden var i fel avdelning. Minsann. Jag försökte påpeka att vi alla är olika, och det finns de som blir dödssjuka av hundar. Det var då jag fick veta att jag saknade empati för andra människor, eftersom jag saknade förståelse för henne och hennes hund. Snacka om att projicera sina egna problem på andra! Det var när jag svarade henne att “åh, du är en såndär cool människa som skiter i andra människors hälsa”, som jag fick veta att jag var en misslyckad polis. Se där vilken människokännare hon var.

Är jag petig? Kanske det, men den som tycker så, är tydligen inte allergiker och vet hur det känns att få en allergisk reaktion. Sådana personer saknar oftast empatisk förmåga för sin omgivnings besvär. De vet inte hur det är att få klåda överallt och få svårt att andas. Tyvärr verkar det vara en ny folksjukdom, en ny trendig grej, att sakna empati. Skit i andra, bry dig bara om dig själv – verkar vara det som gäller. Med ens känner jag mig hopplöst otrendig och omodern. Som att det är kört för mig.

2 reaktioner på ”Sakna empatisk förmåga”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.