Det finns ingen marknad

Det är bostadsbrist i storstäderna, det är alla överens om. Lika överens om att det finns många bostadslösa, utan förstahandskontrakt. Det behöver byggas fler lägenheter, det är alla också överens om. Marknadshyror, sägs vara lösningen. Men en marknad förutsätter en balans mellan utbud och efterfrågan. Då efterfrågan överstiger utbudet flerfaldigt, så är det säljarens marknad. Alltså finns det ingen bostadsmarknad att tala om. Så på vilket sätt blir det fler nybyggda lägenheter om hyrorna höjs, så folk inte har råd att bo kvar och därmed blir bostadslösa?

En reaktion på ”Det finns ingen marknad”

  1. Vi pratade om det där igår och kom fram till att marknadshyrorna endast kan komma till för att politikerna vill att segregationen skall bli större. Resultatet blir ju bara att endast höginkomsttagare har råd att bo i dessa områden så jag fattar det inte heller. Eller rättare sagt så fattar man ju det eftersom dom vill tjäna mer pengar men frågan är om hyrorna sänks lika mycket om det börjar byggas så att bostadsbristen minskar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.