Svordom som svordom

Nu svär dom igen” utbrast jag som liten när Gävle nämndes på tv. Som liten hade jag lärt mig att inte svära. Jävlar och gävle är nästan samma sak för en liten palt. Och Gävle luktar som Karlstad gjorde när jag var liten. Det luktar nyrostat kaffe över hela stan. Kanske inte konstigt då Gevalia ligger lika centralt i Gävle som Löfbergs kaffeskrapa ligger i Karlstad. Doftmässigt är Gävle en sympatisk stad, men det var nära till svordom när jag fick världens snålaste lunch på “fina” Konserthuset. Jag fick bara två små sketna falafel och lite riven gurka. Det passar perfekt som kvällsnacks, men inte som lunch! Jag reste mig helt sonika upp, mitt under lunchen och gick därifrån, utan att säga nåt till personalen. Tog en wokad biff i närmaste hål i väggen som smakade utmärkt och var mättande. Och ute sken solen och det luktade nyrostat kaffe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.