Vinden har vänt

Vädrets makter är inte på min sida. Igår var det grym motvind när jag cyklade hemåt. Så hård att flaggorna stod rakt ut. Då är det tungt när det bara är uppför i åtta kilometer, med mer än 35 meters klättring. Imorse hade vinden vänt, så det var motvind till jobbet. Typiskt. Inte lika tungt, det är ju i stortsett nedför hela vägen. Men hur ska jag göra för att alltid få medvind, istället för att alltid få motvind? På vilket sätt ska jag kunna blidka vädergudarna? Ska jag behöva offra något? Vad sägs om ett litet gulligt fluffigt lamm som jag skär halsen av så blodet rinner ut på cykelbanan? Då borde de bli nöjda, de vresiga vädergudarna.

En reaktion på ”Vinden har vänt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.