Bjuda tillbaka vänligheten

Nu när nån jävla idiot snott min Peugeot stod jag i lördags utan fixie. Så för att stilla abstinensen åkte jag till stan och köpte kedja, bromsvajrar mm och började meka för att få ihop Crescentramen jag köpte i måndags. Av en händelse beställde jag i fredags ett nytt fixiebakhjul, så tills den är klar, kör jag singlespeed med frihjul. Upptäckte dock att det var glapp i vevlagret och då det är franska gängor, vilket i stort sett är omöjligt att få tag på nya. Andreas hade lyckligtvis ett liggande, och han var hemma pga förkylning, så jag köpte en dunk vin och trampade hem till honom på på Crescenten. Det var tungt med vin i väskan, cykelskor och en massa verktyg utifall han inte hade.

Det visade sig att vevlagren var helt ok, bara rengöra, fetta in och justera, så var glappet borta. behövde inte byta vevlager. Köpte dock hans vevarmar med vanliga pedalgängor så jag kunde köra med äggvispar, istället för rostiga pedaler med franska gängor. När cykeln var färdigmekad, pizzan uppäten, vindunken halvurdrucken och jag var lagomt lullig av allt vin, var det dags att trampa hemåt. Tog Andreas i hand och tackade så hemskt mycket för hjälpen. Han svarade det som jag själv sa till Maria när vi mekade hennes cykel hos mig i vintras (fritt ur mitt minne):

– Jag bara ger tillbaka all den hjälp jag fått av andra snälla cyklister

Tack Andreas, och tack alla andra som jag fått mekhjälp av. Och varsågod alla jag själv fått hjälpa. Klart vi ska hjälpas åt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.