Ur tid är leden

Jodå, det är hallux rigidus jag lider av. En av lederna i höger stortå är helt slut, sa läkaren. Hon ska ta och karva bort benutväxten och skruva ihop den trasiga leden med två skruvar. Jag undrade då om jag kommer att kunna gå när jag inte kan böja på stortån. Fick det käcka svaret att “du slipper ju ha ont när du går“. Tyckte inte det var på min fråga, så jag ställde den igen, men fick samma svar.

Dock är “väääärldens finaste” sjukvård så beskaffad att det inte blir operation förrän tidigast augusti-september. Att jag idag har ont när jag går, och att högerknät håller på att pajja ihop på grund av snedbelastningen, tas det ingen hänsyn till. Frågade om de kan göra det akut om jag får stora problem under sommaren, men fick svaret att jag ska ta Voltaren. Den svenska sjukvårdens standardsvar på alla problem: ta värktabletter.

Så under de tre fyra månadernas väntan på operation, får jag väl trösta mig med att jag efter operationen kommer att vara titanbestyckad! Klen tröst, men alltid nåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.