Gänga sig på franska

Ju mer jag mekar med cyklar, ju mer trasslar jag in mig i termer, företeelser och konstigheter. Som det här med gängor. Har hitintills i hela mitt liv trott att alla följde standard, ISO-standard. Men icke sa nicke. Det är en jäkla massa olika gängor där ute, en hel djungel av olika gängor. Värst är det med vevlager, där förekommer de mest skilda gängstandarder. Är det inte engelska gängor på vevlagren, så är det italienska gängor. Så långt är allt väl, det finns nya lager med dom gängorna att få tag på. Värre är det med vevlager med franska gängor. Verkar vara hopplöst att få tag på om de skär ihop. Självklart köper jag bara gamla stålramar med franska gängor. Varför ska jag göra livet enkelt för mig som att välja ramar med engelska gängor eller italienska? Nej, det ska vara franska gängor såklart. Snart är väl jag expert på franska gängor. Viva la France! Men fransk massage har jag faktiskt aldrig provat. Nån som ställer upp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.