Människofria zoner

Gör cykelbanor och bilvägar till människofria zoner!

Det handlar helt enkelt om att rätt sak på rätt plats: bilar på vägbanan, cyklar på cykelbanan och gående på gångbanan. Inget annat. Inga parkerade bilar på cykel- och gångbanorna, inga cyklar på gångbanorna och inga yra höns på cykelbanorna.

Cykeln är ett fordon, och ska aldrig blandas med gående. Det har tyvärr många politiker och tjänstemän missat, och bygger gladeligen cykelbanor på gemensamma utrymmen med gående. Det ger felaktiga signaler, och många tolkar det som att det är okej att cykla på trottoarerna. Jag har fått det svaret av många cyklister när jag frågat. De cyklar helt enkelt som de går… på trottoaren.

Men så länge vi inte har någon Polis som gör sitt jobb och beivrar dessa brott – som kan ses triviala, men de utsätter många människor för stor fara i vardagslivet – kommer respekten för att följa våra lagar vara låg. Klart att ingen följer lagarna utan gör som dom själva egoistiskt vill, när inget händer, när inget straff utdelas. Vi har fått den trafikmoral som polisen själva har skapat; den egoistiska trafikmoralen, jag gör som jag vill och skiter i andra. Och så undrar polisen varför de får så låga siffror i förtroendeundersökningar.

5 reaktioner på ”Människofria zoner”

  1. Det var mycket ilska på en gång. Men gör som jag. Flytta ut på landet. Här finns inga cykelvägar, inga gångbanor, bara vägar förbi betesmark och ängar. Vägen är till för alla här och det går bra, när man äntligen möter någon. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.