Skogsskövling

Någon dag förra veckan såg jag röda ringar målad runt två av de tre tällerna utanför min balkong. De två tällerna vars toppar var helt döda. Antog därför att de skulle kapas ned, innan de ruttnade bort helt och föll olyckligt på antingen vårt hus, eller på tunnelbanan. Idag kom ett koncentrerat gäng orangeklädda män med motorsåg och kapade ned dom. Och vilken skillnad det blev. Inte bara att jag insåg, att nu kommer jag ha sol hela eftermiddag på balkongen, inga träd som skymmer solen mellan 18 och 22. Utan att det är två träd mindre för alla morgonpigga fåglar att sitta i och väcka mig klockan fyra på morgonen. Men jag kommer nog ändå att sakna skogsduvornas milda kuttrande på kvällarna. Det låter så hemtrevligt när de sitter där.

4 reaktioner på ”Skogsskövling”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.