Snuvad igen och fortfarande

Klonen var den ende startande junioren, så höll han sig bara på banan utan att göra sig illa eller krascha cykeln, så var juniormästartiteln hans. Och Amelie behövde inte heller kämpa hårt för att knipa titeln mästarinna, ensam som hon var i damklassen. Kampen på SM i singlespeed stod därför mellan herrarnas mästartitel och DFL. Första heatet gick ut på att när den som ledde hade kört 40 minuter, skulle alla sen köra ett varv till på den tre kilometer långa tekniska banan. Då varken jag eller Klonen hade anledning att vara snabba, tog vi det lugnt, så första varvet tog 41 minuter. Under tiden hann de andra köra tre fyra varv. Kampen var hård i början mellan mig och Mike, flerfaldig DFL. Men han tröttnade väl på att vänta på oss och körde före. Men det fick jag igen i anda heatet.

Andra hetat var en rolig överraskning, startfältet delades in i sex grupper som skulle starta med 30 sekunders mellanrum. De som hade kommit först i första hetat, fick stå i sista startgruppen! Och helt plötsligt upptäckte vi som satsat på DFL och hade kommit sist i första hetat, att vi var stående i första startledet. Vilken taktik skulle jag lägga upp nu tänkte jag? Satsar jag hårt på den avkortade banan och inte släpper förbi någon på de smala stigarna, kan jag ju knipa mästartiteln! När jag hade kommit 200 meter, blev jag omcyklad av andra startgruppen, så den planen föll direkt. Kampen föll istället mellan mig och Thomas, som absolut inte ville ha mig bakom sig. Vi stod länge och trackstandade före mål innan han tröttnade och jag gled över mållinjen som DFL. Trodde vi… Då dök Mike upp med sin plunta i högsta hugg och med ett nöjt flin. Någonstans hade han gömt sig i skogen och inväntat rätt tillfälle. De är sluga de där britterna, konstigt att de behövde hjälp av amerikanarna för 60 år sen.

Återigen snuvad på DFL, och som Mike sade igårkväll på hotellet “det krävs lång träning”. Får lägga mig i hårdträning inför SSSM09 som blir i Karlstad. Ikväll får jag trösta mig med en snuvig bekantskap. Blir en skön avslutning på helgens flängande.

2 reaktioner på ”Snuvad igen och fortfarande”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.