Dryg som diskmedel

Vet inte riktigt vad det beror på, men jag får hela tiden känslan av att skåningar är dryga och nedsättande när de talar. Kanske beror det på dialekten, men känslan finns där iallafall. Men vilken dialekt då, jag skulle byta dialekt om jag var skåning. Hur kul är det att folk tycker man är dryg, bara för att man inte kan prata ordentligt?

4 reaktioner på ”Dryg som diskmedel”

  1. Tsss, hur dryga är inte Stockholmare när man frågar om hjälp i en butik, formulerar sig väl och är vänlig?? Och ändå ett stråk av skånska flyter med, men ändå fullt begripligt..Nä nä, det där är fördommar, rakt av.

  2. Efter 17 år i Stockholm säger mina erfarenheter att det inte är Stockholmarna som är dryga. Utan det är inflyttade bonnläppar (som jag) som tror de måste vara dryga för att vara Stockholmare.

    Jag har aldrig mött nån som bott här mer än 10 år som är dryg. Dom finns säkert, jag har bara lyckats missa dom i 17 år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.