Öronsprång

Helt plötsligt började bakväxeln att bråka på gula spåret ovanför Källtorpssjön i tisdags. Kedjan hoppade och rappade, så vi fick fulmeka i mörkret upplysta endast av våra pannlampor. Skruven som fäster bakväxeln i växelörat var lös, och det var väl inte så oväntat med tanke på var cykeln är köpt. Först igår fick jag tid att plocka isär grejerna och la växelörat på fönsterbrädan av marmor brevid ett nytt växlöra. Precis vad jag misstänkte, växelörat var skevt. Tur att jag köpte två i reserv. Men de är inte billiga, 200 kronor styck för en liten plåtbit som verkar vara gjord i smör. Men hellre att växelörat går sönder än ramen för 6 000 kronor eller bakväxeln för 1 000 kronor. Då är 200 kronor för en liten smörklick väldigt billigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.