Dagens modeord

Det spelade tydligen ingen roll att jag gick med myrstig i snigelfart, eller att jag haltade när jag gick. Jag fick en utskällning av en kvinna för att jag inte kastade mig åt sidan utan gick på henne. Visst var det dumt av mig att gå rakt på henne, men jag hade ingen lust att stå kvar i gatan när det kom bilar, utan jag ville hellre kliva upp på trottoaren fortast möjligt. Men där stod hon arm i arm med sin man och väjde inte en tum åt sidan, för att släppa förbi mig. Och brevid stod det ännu mer människor, så valet var att gå rakt fram på henne, eller gå på någon annan en bit bort. Men jag såg det inte som ett val, att mitt i gatan börja springa gatlopp utefter trottaokanten för att komma upp frän gatan. Springa och springa, jag menar halta. Inte ens när jag sakta haltade bort därifrån, slutade hennes glåpord hagla över mig. Och så skylls det på att ungdomar inte visar hänsyn för äldre och sjuka. Det är inte åldern det hänger på, utan hur egocentrerade de är. Skulle inte åkt in till stan en söndag. Ska inte åka in till stan någon annan dag heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.