Ajabajalistan

Ortopedläkaren sa förra gången att jag aldrig kommer bli någon distanslöpare. Det kan jag leva med, har aldrig gillat att springa. Inte heller kunna använda trånga stövlar. Det kan jag klara mig utan, det finns kängor. Idag fick jag nya saker att lägga på listan, vid återbesöket.

Fallskräm får jag inte hoppa, foten och skruvarna kommer inte hålla för tyngden vid landning. Skruvarna i stortån tål inte hur mycket belastning som helst, och de riskerar slita sönder hela tån fullständigt, som när en skruv rycks ut från en gipsplatta. Jag kan även glömma gymövningarna utfall och tåhävning. Får träna vaderna på annat sätt. Däremot går det utmärkt att cykla, för cykelskornas sulor är stenhårda och böjer inte stortåleden. Dock får jag “inte gå på en hög mur och i fyllan ramla ned och landa på foten“. Exakt så sa han. Får jag göra det i nyktert tillstånd?

3 reaktioner på ”Ajabajalistan”

  1. Jag skulle säga att det vore bättre att ramla på fyllan, man är mjukare i kroppen då. men du får väl helt enkelt se till att landa med vänster fot först!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.