Perfekt färg

Inför Vätternrundan kikar jag runt på olika fixiecyklar här och där. det ska vara en modern ram med geometri och egenskaper gjorda för långa rutter, inte snabba korta resor ned till stan. Var förbi Dr Spoke och Janne visade upp denna skönhet i mattsvart! Fick ståpäls direkt. Vill ha!

Kandidaterna just nu är:

Langster är nog bra för korta resor inne istan, men har billiga delar. Hört att många kört slut på bakdrevens gängor, så hela hjulen måste bytas. Capo är både snygg och bra specad, lite mer långfärdscykel över geometrin. Dolan ligger bra till, den är snyggast men är en bancykel och specad därefter. Dels är gaffelns försprång ganska kort, samt att den saknar fäste för både bromsar och flaksställ. Och lite vatten vore nog trevligt att kunna ha med sig på en 30 mila tur.

4 reaktioner på ”Perfekt färg”

  1. På VR vill jag ha två bromsar, tror det kan vara rätt så jobbigt att fotbromsa hela tiden. Och det är tydligen ett krav att man måste ha två bromsar. Men jag håller med, frambroms är för mig alltid ett måste, den hjälper mig trötta mornar.

  2. Är själv på jakt efter dolanhojen men har totalt missat att det är en banhoj. Nu planerar jag inte att köra några lopp utan snarare at nöta mil på slätten så det kan ju gå ändå.
    Vad jag förstår saknar den frambroms men har den bakbroms?
    Har bara hittat den på sidor från Storbritanien, någon som vet om man kan få tag på den i Sverige?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.