Smaksensation

Pannakotta och Retsina kanske inte är den bästa kombinationen ur smaksynpunkt. Men vi tyckte en söt efterrätt skulle sitta fint efter den myckna turkiska maten vi åt igår kväll. Sen ville hon introducera mig i detta grekiska vin med en mycket karaktäristisk smak, för något liknande har jag aldrig smakat. Retsina smakar både kåda och jordkällare, och det är inte så konstigt, då det lagrats i kådiga fat i en jordkällare. Mina smaksinnen jublade och slog volter av alla smaker. Inte bara av vinets säregna smak, utan av den otroligt goda pannakotan. Till detta förvirrades mina sinnen av hennes jordgubbsmakande läppstift som jag fortfarande känner smak av.

2 reaktioner på ”Smaksensation”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.