Tänka med arslet

Varenda skolunge vet om det, det går ju att tänka ut det med arslet, så självklart är det. Men inom plogsvängen vet man inte alls om det. Vad som händer med vatten när det fryser på.

Igår snöade det samtidigt som det var plusgrader. Snön lade sig som ett två centimeter tjockt lager av slask. Då säger det logiska förnuftet att det vore rätt så smart att åka ut och ploga bort slasket medans det går. Men nej, så verkar inte plogsvängen tänka. För ploga, det gör dom bara om det snöat en viss mängd, och tydligen hade inte den mängden uppnåtts igår. Alltså sket plogsvängen i att arbeta igår. Vad de gör istället vet jag inte, men ploga bort slask gör dom inte.

Inte ett dugg förvånad lekte jag bambi imorse, när jag försökte gå ned för en backe täckt av två centimeter tjock knöcklig is. Tror ändå att plogsvängen kommer att masa ut sina feta arslen idag för att sanda. Men vad gör sanden för nytta? Om några dagar har den i alla fall blåst bort. Och hur bra är allt detta sandande för miljön? Stockholm lider redan av för höga värden av dampartiklar i luften, den lär ju inte bli lägre om det sandas mer. Framåt våren kommer skiten ändå att ligga kvar och damma till ingen nytta fram till midsommar. Och spär på de höga värdena för dampartiklar. Till detta kommer de höga kostnaderna för att sopa upp allt igen. Så till vilken nytta är allt sand, det dammar, kostar pengar och gör ingen reell nytta?

Är jag förvånad att efter att jag lyckats ta mig ned för den hala backen, finna att gatan är snustorr? Inte ett dugg. För bilarna plogas och saltas det så det står härliga till. Men människorna som ska gå, till och med gå till sina bilar, skiter man i. Vad vittnar det om för människosyn?

Hur har det blivit såhär? Lättja, lathet, eller klarar plogsvängen inte ens av att tänka med arslet. Helt enkelt jävligt dumma i huvudet? Så för er i plogsvängen kan jag avslöja vad som händer med vatten som fryser. Det blir till is! Och is är halt. Nu vet ni, om ni ens är läskunniga.

En reaktion på ”Tänka med arslet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.