Taskigt minne

Har funderat ett tag på det, så det var inget impulsköp. Hade för många år sen en systemkamera, på den tiden det satt filmrullar i dom. Det var en Canon EOS modell okänt. Jag verkligen gillade den kameran, hur den låg i handen, hur inställningarna fungerade och hur den arbetade. Av någon anledning sålde jag den i god tid innan marknaden för analoga kamera tvärdök. Kalla det för känsla om ni vill. Men senaste året har sugit tilltagit, längtan efter en systemkamera har ökat. Naturligtvis en digital, något annat är otänkbart idag. Är väl till och med omöjligt? Och eftersom jag har kvar min fina externa Canonblixt, var valet att köpa en EOS igen inte svår, jag slipper köpa ny blixt och sparar många sköna tusenlappar.

Stod först i valet mellan en Canon EOS 1000D och 450D, men prisskillnaden var så liten, så valet föll på den merpresterande 450D med sina 12 megapixel, dess känsla i handen och massa andra faktorer. Till det köpte jag ett minneskort på 2 GB, som med högsta jpeg-inställningen ska kunna härbärgera cirka 400 bilder. Ännu har den inte fått visa vad den går för, har mest suttit i soffan och lattjat med alla möjliga inställningar. Men till helgen ska jag ut med Klonen och plåta.

Rotade igenom lådorna och fann några gamla SD-minneskort i varierande storlekar. Hade ett som var på hela 8 MB! På den tiden när jag köpte den, var det enormt mycket och kunde härbärgera hur mycket bilder som helst. Men utvecklingen har gått enormt snabbt framåt, så trycker jag in det minnet i min 450D kommer jag bara få plats med 1,5 bilder på det. Undrar vilken halva av den andra bilden jag ska välja, eller välja bort? Den övre delen, den högra, eller…?

4 reaktioner på ”Taskigt minne”

  1. Grattis, har en 400D själv och valde precis som du den eftersom jag hade en blixt kvar från den analoga eran. Hur tänkte man når man gjorde sig av med kamera, objektiv, filter mm, men inte blixten??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.