Datorspel är modellen

Dagens barn leker inte som jag jag gjorde. De sitter bara vid sina datorer och spelar onlinespel, inte bara hela dagarna utan även hela nätterna. Bara vi förtioplus som fortfarande drömmer om den där modelljärnvägen som vi aldrig fick klart som små. Klonen kör hellre tågsimulatorspel på datorn, än leker med någon av våra tio lok och alla vagnar som dammar ihop i skåpet. Det är helt enkelt inte modernt att leka med modelljärnvägar längre. Därför skär det i hjärtat när jag får läsa att Märklin ställt in sina betalningar. För några år sen var det nära Roco gick i konkurs, men det räddades av en investerare. Snart är det väl ingen alls som “leker” med modelljärnväg längre. Huga, vilken tråkig värld det kommer att bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.