Prioritera fel i livet

Många gnäller över att det är dyrt att besöka en läkare, och det kan verka som dyrt när man som jag betalade 240 kronor för läkarbesöket samt 200 kronor för röntgen samma dag. Det kan för många kännas saftigt med 440 kronor på ett bräde. Men det är fel tänkt, för högkostnadsbeloppet är 900 kronor, vilket innebär att ingen betalar mer än 900 kronor per år för läkarbesök. Slår vi ut det per månad blir det ynka 75 kronor, och det är nog mycket mindre än vad de flesta lägger på ett krogbesök en enda kväll eller till inköp av starkvaror till hemma på en enda vecka. Tycker man inte att ens egen hälsa är värd 75 kronor per månad, undrar jag hur deras prioriteringar är. Sen kan det bli lite extremt åt andra hållet, som när jag idag bara betalade 10 kronor för ett besök hos fotsjukgymnasten. Sen hade jag ett frikort i min hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.